5 voordelen van de beukenhaag

Wanneer je op zoek bent naar een groene erfafscheiding, dan zul je al vrij snel bij de beukenhaag uitkomen. Dit is niet voor niks, want deze haag heeft een hoop voordelen als schutting. In dit artikel geef ik je 5 redenen om je schutting nu te vervangen door de beukenhaag.

Winterhard
Veel mensen zijn bang dat wanneer ze voor een groene schutting kiezen, ze in de winter zo de tuin van de buren inkijken. Best logisch, want de meeste bomen en planten verliezen in de herfst hun bladeren. De beukenhaag is winterhard waardoor deze ook in de winter genoeg privacy biedt. Schrik niet als de haag in de winter bruin wordt, dit hoort er bij. Let op: je moet de beukenhaag niet verwarren met de haagbeuk. Deze verliest namelijk wel een groot gedeelte van zijn blad in de winter.

Snelle groeier
De beukenhaag is een echte snelgroeier. Dit is een groot voordeel. Het houdt namelijk in dat je snel een volle haag zult hebben. Hiermee creëer je sneller de privacy die je wilde hebben. Aan de andere kant houdt het ook in dat je de haag wel af en toe zult moeten snoeien. Doe je dit niet, dan zal de haag verder je tuin in groeien en zul je dus (onbewust) een gedeelte van je tuin inleveren.

Makkelijk te snoeien
Het snoeien van de beukenhaag dient ongeveer twee keer per jaar gedaan te worden. De beste tijden om dit te doen zijn in juni en eind augustus. De haag is gemakkelijk terug te snoeien en daarnaast hoef je dit dus ook niet heel vaak te doen. Hierdoor is de haag ook toe te passen als je een onderhoudsvriendelijke tuin wenst, zo heb je toch wat groen in je tuin.

Goedkoper dan andere hagen
Over het algemeen is de beukenhaag in vergelijking tot andere hagen een goedkopere haag. Je koopt deze haag al vanaf €35,- voor 10 stuks. De haagbeuk is hierna de meest voordelige haag, die zit op de €40,- per 10 hagen. De taxushaag, ligusterhaag en laurier haag liggen een stuk hoger qua prijs. Uiteindelijk is het natuurlijk ook belangrijk dat je de haag mooi vindt, maar een lage prijs is een mooie bijkomstigheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Het hele jaar een groene tuin, hoe doe je dat?

Niks is lekkerder dan het genieten van de zon in eigen tuin, toch? We hebben al een aantal dagen kunnen…

Creatieve manieren om (klim)planten te steunen

Voor een aantal planten geldt dat ze soms wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Of het nu gaat om bonen…