Het hele jaar een groene tuin, hoe doe je dat?

Niks is lekkerder dan het genieten van de zon in eigen tuin, toch? We hebben al een aantal dagen kunnen genieten van het prachtige weer en het duurt niet lang meer voordat de zomer aanbreekt. Kan jouw tuin nog wel wat opknapwerk gebruiken? We willen natuurlijk onze tuin het gehele jaar door groen houden, maar hoe doe je dit eigenlijk? Wij zetten een aantal handige, maar ook makkelijk toepasbare tips voor je op een rij.

Kies de juiste planten
In het voorjaar en de zomer genieten we van een prachtige kleurrijke tuin, maar het liefst zouden we het hele jaar van het groen willen genieten. Door het kiezen van de juiste planten geniet je ook in de winter van een mooie tuin. Planten die de tuin altijd groen kleuren, worden ook wel wintergroene planten genoemd. Dit zijn bijvoorbeeld coniferen, loofbomen of vaste planten. Deze wintergroene planten laten geleidelijk hun blad vallen en zijn beschermd tegen koude temperaturen. Hierdoor behouden ze ook in de herfst en winter hun kleur. Er zijn honderden verschillende soorten en deze kun je prima met elkaar combineren in de tuin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

5 voordelen van de beukenhaag

Wanneer je op zoek bent naar een groene erfafscheiding, dan zul je al vrij snel bij de beukenhaag uitkomen. Dit…

Creatieve manieren om (klim)planten te steunen

Voor een aantal planten geldt dat ze soms wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Of het nu gaat om bonen…